RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хто в Харкові допомагає людям з COVID-19: влади викликали гнів, назвавши волонтерів панікерами

На засіданні сесії Харківської міської ради заявили, що волонтери, які допомагають хворим з COVID-19 у місті, порушують роботу системи охорони здоров'я під час госпіталізації пацієнтів. Таку заяву зробила заступниця очільника Харкова Світлана Горбунова-Рубан.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook волонтер Тетяна Федоркова.

Заступниця мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан заявила, що робота системи охорони здоров'я в Харкові знаходиться під контролем влади.

"Якщо телефонують до мене, до Сороколата, чи до когось з фахівців, з заступників, ми перш ніж почати пошук місця в лікарні, телефонуємо до цієї людини, ставимо їй питання, щоб з'ясувати стан. Телефонуємо сімейному лікарю, і ми досить часто знімаємо питання госпіталізації, тому що є панічні моменти, коли людина хоче перебувати в лікарні, а не вдома. Ми знімаємо після розслідування досить багато звернень", — каже Горбунова-Рубан.

Вона запевнила, що міські заклади тричі на день повідомляють про вільні ліжка до екстреної медицини, але "система не працює", бо їй заважають волонтери.

"Чому не працює ця система? Волонтер цього не робить. Для нього найважливіше питання за будь-яку ціну знайти місце і потім опублікувати це десь в соцмережах, мовляв, які ми молодці. Вони фактично ламають цю систему, не роблячи того, що треба робити", — сказала заступниця мера.

"А Світлана Горбунова-Рубан не хоче пояснити, як добу не забирали жінку з сатурацією 30!!!!!? «До депутата дзвонив, дільничній лікарці дзвонив. Вона дала номер волонтера Наталії Попової. То це волонтери винуваті? Правду кажуть, іноді краще мовчати", - прокоментувала заяву чиновниці волонтерка.

В мережі українці підняли хвилю гніву, коментуючи заяву чиновниці, і розповіли про реальний стан з коронавірусом в місті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Києві померла від коронавірусу важкохвора пацієнтка, яку відмовлялися перевести зі стаціонару в реанімацію Київської лікарні №8.