RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Звільнення Степанова спричинить погіршення стосунків між Банковою та Аваковим - політолог

У медичному середовищі міністра охорони здоров’я Максима Степанова дійсно підтримують, зокрема, й за те, що він зупинив "реформу Супрун", а спроби його звільнення пов’язані з бажанням США повернути в МОЗ "свою людину". Та якщо влада на це погодиться - це може призвести до негативних політичних наслідків.

Таку думку озвучив політолог Андрій Золотарьов в коментарі для "Апострофа".

"У медичному середовищі – серед лікарів – до Степанова позитивне ставлення, бо він по факту зупинив "реформу Супрун", а це те, що йому не можуть вибачити так звані "соросята". Фактично вони й стали головним чинником тиску на Степанова. І все, що зараз відбувається - після приїзду пана Блінкена і пані Нуланд. Тому все вказує на те, що Степанов опинився в колі тих персон, яких вимагали звільнити і замінити на тих, кого у посольстві США вважають "реформаторами". Але це такий чинник, який може призвести до таких небажаних політичних наслідків", - сказав він.

Золотарьов додає, що Степанов має підтримку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Це може суттєво погіршити стосунки Банкової з міністром внутрішніх справ. І я гадаю, що це не кращий вплив на політичну ситуацію. Це буде штовхати команду Зеленського у бік американців, але тут буде назрівати потужна бомба", - заключив експерт.

Як відомо, подання на звільнення Степанова з посади міністра охорони здоров’я до ВР вніс прем’єр Шмигаль, не чекаючи підсумків розмови між міністром і президентом.

Лікарі публічно закликали нардепів не допустити звільнення Степанова, і звинуватили Шмигаля у спробі прикрити власну некомпетентність шляхом заміни міністра.

У Раді поки немає достатньої кількості голосів, щоб звільнити Степанова. А на самих "слуг", за даними джерел у ВРУ, Шмигаль та Радуцький здійснюють тиск.