RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні вперше будуть судити нардепа за "кнопкодавство": яке покарання на нього чекає

В України завершено досудове розслідування справи за обвинуваченням народного депутата у кнопкодавстві. В Генпрокуратурі не називають прізвище підозрюваного, але ЗМІ повідомили, що це - Владислав Поляк. Йому загрожує штраф до 85 тисяч гривень.

Про це повідомляє “Апостроф”.

У вівторок, 25 травня, на сайті Офісу Генерального прокурору з’явився пресреліз про завершення досудового розслідування та направлення до суду обвинувального акту стосовно народного депутата України IХ скликання. Його звинувачують в умисному здійсненні голосування замість іншого нардепа на засіданні Верховної Ради України.

Встановлено, що підозрюваний у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроекту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” на пленарному засіданні ВР України неодноразово натискав кнопку голосування замість колеги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням ДБР.

У лютому поточного року “РБК-Україна” повідомляла, що письмове повідомлення про підозру було направлено до Апарату Верховної ради України, за місцем проживання Владислава Поляка та на його електронну пошту, оскільки парламентар проігнорував виклик Офісу Генпрокурора.

Зазначимо, що закон про покарання народних депутатів за "кнопкодавство" набув чинності 16 січня 2020 року. Законом встановлено кримінальну відповідальність за вчинення народним обранцем голосування на засіданні Ради замість іншого депутата ВР та визначено покарання у вигляді штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. до 85 тисяч гривень).

Раніше “Апостроф” публікував заяву заступника Віталія Кличка стосовно масових обшуків в столиці. Він наголосив на тому, що з понад 70 обшуків 53 взагалі не стосуються комунальних підприємств та департаментів КМДА.