RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Питання про олігархів винесуть на референдум: відео нового заяви Зеленського

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що питання про статус олігархів перед прийняттям відповідного закону Верховною Радою буде винесено на всеукраїнський референдум.

Такий намір глава держави озвучив у відеозверненні, записаному після чергового засідання Ради національної безпеки і оборони України в п'ятницю, 4 червня.

Президент Зеленський нагадав, що під час засідання РНБО обговорювали результати боротьби зі злодіями в законі і кримінальними авторитетами, аудит всіх державних земель і будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, але найголовнішим питання цього засідання, на думку глави держави, був закон про олігархів.

Розмірковуючи про боротьбу з олігархами за допомогою зміни законодавства Володимир Зеленський зазначив, що питання про статус цих осіб буде винесено на всеукраїнський референдум.

"До тих, хто спробує зламати депутатів, у мене буде одне питання. І це питання про статус олігархів, яке буде винесено на всеукраїнський референдум. Це питання буде першим, а для когось можливо останнім", - пригрозив президент.


Нагадаємо, що в проекті закону "Про олігархів" вказані три чітких критерії, за якими визначатимуть причетність громадянина до олігархату.