RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"За Мaйбутнє" відкликає свого депутата з ТСК до моменту виключення з неї Кузьміна

Народний депутат України Ігор Гузь (група "Партія "За Мaйбутнє") призупинив участь у складі парламентської ТСК Верховної Ради з розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці.

Про це йдеться в повідомленні партії "За Мaйбутнє".

Рішення ухвалено через участь у роботі комісії народного депутата, члена депутатської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Рената Кузьміна, який обіймав посаду заступника генпрокурора за часів Віктора Януковича.

Зазначена ТСК була створена в парламенті 19 травня. До складу Комісії обрано 11 народних депутатів, у тому числі Ігоря Гузя як представника депутатської групи "Партія "За Мaйбутнє". Цією ж постановою на посаду заступника голови ТСК був обраний народний депутат Кузьмін. 6 липня 2021 року відбулося перше засідання ТСК.

"Зважаючи на предмет діяльності ТСК, виборці партії "За Мaйбутнє" та регіональні партійні організації вкрай негативно сприйняли факт одночасної присутності та перспективу спільної роботи в Комісії представника депутатської групи "Партія "За Мaйбутнє" із представником ОПЗЖ Ренатом Кузьміним, який на момент Революції гідності був членом команди Віктора Януковича, засудженого в Україні за державну зраду. При цьому сам Кузьмін вважає Революцію гідності державним переворотом", — про це йдеться у заяві партії "За Мaйбутнє".

Після проведення відповідних політичних консультацій партія "За Мaйбутнє" ухвалила рішення про призупинення участі представника депутатської групи "Партія "За Мaйбутнє" в роботі зазначеної ТСК до моменту виключення з неї народного депутата Рената Кузьміна. У партії також наголосили, що вважають неможливим перебування пана Кузьміна в складі цієї Комісії та надання йому доступу до державної таємниці в межах компетенції ТСК.