RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Міністр юстиції заявив про тиск з боку активістів, які атакують Миколаївський глиноземний завод

Міністр юстиції Денис Малюська назвав незаконною експертизу, яку провели в Київському науково-дослідному інституті щодо шкоди від Миколаївського глиноземного заводу. Він зазначив, що якщо раніше подібні групи активістів вимагали гроші у забудовників, то тепер переключилися на великі підприємства, які мають "репутаційний дефект, наприклад, шкоду екології".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Малюськи в Facebook.

"Однак реальна мета нападу - отримати великий грошовий куш", - упевнений міністр.

Тиску осіб, які обклеїли паркан біля його будинку плакатами, Денис Малюська піддався після того, як комісія при Мін'юсті відкликала свідоцтва двох експертів. На них надійшла скарга від адвокатів Миколаївського глиноземного заводу, з якого громадські активісти намагаються стягнути величезну суму моральної шкоди, засновуючись на експертизі психологів.

"Висновок, від якого очі вилазять на лоба. Експерти в одному висновку, без будь-яких розмов з постраждалими встановили загальний розмір моральної шкоди, заподіяної 1279 особі, оцінивши його в розмірі 1440 мінімальних заробітних плат для кожної такої "умовно-статистичної" особи", - написав Малюська.

Загальний розмір моральної шкоди, встановлений судовими експертами-психологами, - 9,2 млрд гривень. Узгоджені дії активістів, суду і експертів, на думку представників МГЗ, говорять про сплановану рейдерську атаку. У Мін'юсті це підтверджують.

"Оцінка проводилася на підставі роздруківок з Інтернету і копій дозвільних документів без дослідження відомостей про психологічно значущі факти в порушення встановлених методик і здорового глузду", - підкреслив міністр.

6 липня робітники МГЗ вийшли на мітинг під Миколаївський апеляційний суд, де розглядається скарга на рішення Заводського районного суду Миколаєва, який задовольнив позов громадської організації "Стоп шлам" до МГЗ. Робочі називають це "рейдерською атакою" і побоюються зупинки підприємства, яка залишить без засобів існування близько 10 000 жителів Миколаєва.