RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Деркач подав заяву у ДБР на НАБУ за переслідування автівки СБУ з Чаусом

Народний депутат Андрій Деркач (позафракційний) подав заяву про вчинення кримінальних правопорушень службовими особами НАБУ на ім’я в.о. голови ДБР Сухачова.

Повідомлення про це разом з копією заяви розміщені на каналі нардепа, пишуть Вести.

За словами Деркача, дії посадових осіб НАБУ виходять за межі повноважень, визначених законами та нормативно-правовими актами.

"Не дивлячись на чітко визначений Законом перелік повноважень в засобах масової інформації 30 липня 2021 розміщено відеоматеріали на яких працівники Національного антикорупційного бюро України, пересуваючись по дорогам загального значення в місті Києві, перевищуючи свої службові повноваження, не маючи на те повноважень блокували пересування посадових осіб Служби безпеки України, створювали аварійні ситуації, вчиняли дорожньо-транспортні, що призвело у подальшому до блокування діяльності службової території правоохоронного органу!!!", – зазначається у заяві.

Нардеп вбачає у діях працівників НАБУ ознаки кримінального правопорушення, по ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень), ст. 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 343 КК України (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Деркач вважає, що це не просто конфлікт двох відомств.

"Романтичні" відносини НАБУ та СБУ, які перед вихідними змагалися у перетягуванні Чауса і мало не порвали останнього, це не приватний конфлікт. І навіть не конфлікт двох відомств. Суть криється набагато глибше. Конфлікт Національного Американського Бюро по Україні з "есбешниками" - це сигнал представників зовнішнього управління тим, хто сидить на Банковій. Мовляв, не забувайте, хто в українському домі американський господар", – написав він.

Він наголосив, що як народний депутат не може спокійно дивитися, як порушується закон та як НАБУ діє свавільно.

"НАБУ потрібно зрозуміти, що в їхньому виконанні "ковбої проти індіанців" - це не про їхніх "ряжених" і Україну. Це про злочин і покарання. Потрібно зрозуміти, що Достоєвський для них буде завжди актуальніший за заокеанські комікси. А Закон - завжди сильніше будь-якого "ситника", - підсумував Деркач.

Андрій Деркач нагадав низку правопорушень, скоєних представниками НАБУ.

"Керівник НАБУ Ситник, офіційно - корупціонер ... У 2019 НАБУ буквально шпигує: зливає у посольство США дані щодо нардепів та кримінальних проваджень. Також використовує службове становище для незаконного збору інформації щодо родини на той момент генпрокурора Шокіна та особисто щодо Шокіна тощо. У 2019 за моєю заявою порушено кримінальну справу про повну підзвітність НАБУ посольству США в Україні", - повідомив нардеп.

30 липня екссуддя Микола Чаус був затриманий у селі Мазурівка нарядом поліції. Після затримання у село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які вивезли Чауса у невідомому напрямку. Пізніше пресслужба НАБУ опублікувала відео переслідування детективами НАБУ автомобіля СБУ.

Як повідомив "Київ Оперативний", під час переслідування мікроавтобус НАБУ зачепив мотоцикл, водій якого упав зі свого транспортного засобу, але не зупинилися і зникли з місця ДТП.