RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чому можуть звільнити Немчинова, Абрамовського, Лазебну та інших - політолог озвучив причини

Відставки в Кабміні можуть відбутися наступного тижня, ймовірно, зміняться очільники 5-8 міністерств, яких змушують писати заяви за власним бажанням.

Причинивідставок та імена тих, хто може увійти до Кабміну, спрогнозував політолог Андрій Вігірінський.

"Осінній facelift монобільшості у парламенті завершився оновленим бампером та решіткою радіатора, (висловлюючись автомобільною, а не корабельною термінологією) президії Верховної Ради після відставки Разумкова. Тепер слуги повернулись до питання оновлення бюджетної версії власного модельного ряду, переформатування та оновлення моноуряду. Наступного тижня очікуємо презентацію "народного автомобіля з новими дисками та оптикою". Про заміну усього уряду Шмигаля не йдеться. Прем'єр-міністр залишається на посаді, але в ОП точково хочуть змінити очільників кількох міністерств, 5-8, не більше", - написав Вігірінський.

За словами Вігірінського, влада прагне покласти відповідальність на конкретних міністрів: "В ідеалі, не комунікувати зі споживачами про причину, визнаючи прорахунок інженерів. Краще послатись на те, що є перебої з постачанням, чи втрату іноваційності. Тому слуги активно працюють над тим, щоб кандидати на вихід самостійно писали заяву про відставку. Мовляв, "це не кадрова помилка, а визнання міністрами своєї неспроможності ефективно працювати", - прогнозує політолог.

Першим, за його словами, написав заяву про відставку міністр екології Роман Абрамовський. Його на посаді має замінити нардеп від "Слуги народу" Андрій Жупанин, повідомляє Вігірінський. Також у відставку може піти міністр оборони Андрій Таран:"МО є антилідером з освоєння коштів, що виділені на оборонні закупівлі. Замінити його може нинішній очільник мінреінтеграції Олексій Резніков", - пише політолог.

Мінреінтеграції замість Резнікова може очолити нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук.

"Довгий час ширилися чутки про її бажання очолити Міністерство оборони, але в Офісі не наважилися на цей крок, бо МО став би жертвою хейта в соціальних мережах і дуже важко було б партнерам в НАТО пояснювати таке оригінальне призначення", - пояснює Вігірінський.

За його інформацією, вже прийнято рішення про відставку міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова: "Головною причиною відставки Немчінова, за чутками, є саме те, що він почав у Кабміні власну гру. Подейкують, що крім зливів проектів окремих рішень уряду, приховування офіційних листів та блокування юридичної процедури погодження документів, йому дорікають роботу в інтересах певних олігархічних груп".

Замінити Немчінова на посаді може голова парламентського комітету з питань правової політики Андрій Костін, прогнозує політолог. Також прийнято рішення заміни Марини Лазебної в Мінсоцполітики:"Вона вже достатньо зібрала навколо себе негатив. Проте в ОП довго не могли знайти "камікадзе", який би погодився очолити це непросте міністерство. Зараз на цю посаду претендує нинішній заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко", - зазначив політолог.