RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Батьківщина" Тимошенко наздоганяє "слуг народу" Зеленського, бо дбає про людей - експерт

Зростання рейтингу "Батьківщини" Юлії Тимошенко пояснюється її послідовною, соціально орієнтовною активністю – команда експрем’єрки вимагає від влади виділяти кошти на підтримку медиків, вчителів, пенсіонерів, студентів. На кожну сферу життя у її команди є покроковий план дій, і монобільшості варто було б взяти рекомендації до уваги, адже люди все менше її підтримують.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив політичний експерт Костянтин Матвієнко.

За його словами, у президента Зеленського падає рейтинг і зростає антирейтинг, натомість у Тимошенко антирейтинг – найменший, майже вдвічі менший, ніж у Бойка і Порошенка.

"Якщо вакцина безкоштовна, чому не може бути безкоштовних тестів? Тимошенко чітко і зрозуміло дає відповідь: ПЦР-тести мають бути безкоштовні, треба забезпечити киснем лікарні, припинити скорочення ліжкомісць. Ці конкретні пропозиції зменшують антирейтинг і підвищують рейтинг Тимошенко", – вважає експерт.

Послідовною, на його переконання, є позиція лідерки "Батьківщини" щодо бюджету. Фракція пропонувала низку правок, щоб лікарі були забезпечені гідною зарплатою, а лікарні – оснащені необхідним обладнанням і медикаментами.

"У Тимошенко була чітка вимога передбачити в бюджеті кошти на закупівлю ключових противірусних препаратів, які є ефективними проти ковіду. Є комплекс моментів, які можуть допомогти боротися з пандемією, але ми бачимо вперте небажання Офісу президента розв'язувати ці питання", – констатував експерт.

Експерт навів результати соцдослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, які засвідчили, що в кінці жовтня, за "слуг народу" проголосували б 18,3% тих, хто визначився з вибором, за ОПЗЖ – 17%, команду Тимошенко – 15,4%, Євросолідарність – 15,1%.

"Ще донедавна ми бачили "слуг народу" лідерами, а тепер їхні результати не сильно відрізняються, в межах похибки, від інших партій. І найголовніше – зараз вони не мають монобільшості в суспільстві. Тому треба формувати уряд національного порятунку з залученням компетентної патріотичної опозиції", – резюмував Костянтин Матвієнко.

Юлія Тимошенко запропонувала план протидії епідемії та зниження тарифів. Також лідерка "Батьківщини" виступила з вимогою перегляду Держбюджету-2022, позаяк там не виділено достатніх коштів на пенсійне й соціальне забезпечення, медицину, освіту й науку.