RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

"Вдалося знищити монополію": ЗМІ розповіли, за що нардеп Яценко мститься Гетьманцеву

Проти голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева останніми днями було розгорнуто потужну інформаційну компанію.

Ряд ЗМІ обрушився на нього з критикою запровадження РРО та інших проектів, пише видання Bigmir.

Як вважають політичні аналітики, те, що відбувається, є своєрідною відповіддю Гетьманцеву з боку нардепа, екс-"регіонала" Антона Яценка.

Останній, як повідомляє liga.net, втратив величезні суми прибутку після того, як Верховна Рада ухвалила законопроект №2047-д, який дозволить ліквідувати електронні майданчики-посередники з оцінки та реєстрації нерухомості.

Саме Яценка журналісти "Наших грошей" пов'язали з "електронними майданчиками", "на яких хтось заробляв гроші з повітря. Сам він спочатку це категорично заперечував, запевняючи, що такого бізнесу не веде. Але коли бізнес опинився на межі краху, все ж у скандал втрутився".

Як повідомляло hromadske, майданчики щодня приносили колосальний прибуток у 1 млн доларів. Тому порушене Гетьманцевим питання вдосконалення податкового законодавства очікувано зустріло запеклий опір як у публічній площині, так і у стінах Верховної Ради. Як повідомляють izvestia.kiev, "окремі депутати отримували по 30 тисяч доларів за те, щоб не голосувати за проект Гетьманцева".

Законопроект №2047-д, який фактично ліквідував схему, "за одне тільки посередництво між продавцем і Фондом держмайна щодня майданчики приносили близько 40 тисяч доларів)", активно просував Гетьманцев. Він відкрито критикував своїх колег щодо фракції за те, що вони не підтримали на комітеті законопроект, здатний ліквідувати корупційну складову у питанні продажу нерухомості.

"В результаті знищити монополію на електронні майданчики та одночасно позбавити необхідності звертатися до оцінювачів Гетьманцеву вдалося. Власники майна отримали право самостійно розрахувати оцінну вартість об'єкта за допомогою Єдиної бази, а нотаріуси - безкоштовний доступ до Єдиної бази для перевірки довідок та звітів про оцінку об'єктів", – зазначили журналісти.