RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Зеленського незаконно скасували вибори мера Кривого Рогу та беруть "політичних" заручників - експерт

Дніпропетровська облпрокуратура "за командою з Офісу президента" відкрила закриті за відсутність складу злочину справи за подіями 10-річної давності проти першого заступника мера Кривого Рогу Євгена Удода та вимагає 9 млн грн застави. Справу поновлено 10.12.21, а 15.12.21 Удоду вручено повідомлення про "підозру".

Про це йдеться у матеріалі "Українські новини".

"Кажуть, що центральна влада готова на все, щоб вони не лише не йшли на вибори, а й не займалися альтернативним розслідуванням смерті міського голови Костянтина Павлова та двох його братів", - заявив експерт Українського інституту політики Валентин Гайдай.

Питання про призначення ВРУ виборів мера було знято перед голосуванням, хоча було на порядку денному. Про необхідність призначити вибори заявляють експерти, зокрема. Громадська мережа "Опора".

Експерт зазначає, що Кривий Ріг "трусять" силовики: "До 100 осіб перевіряючих сидять у виконкомі, йдуть обшуки, маски-шоу", застосовуються інші інструменти тиску. Бюджет міста за 3 роки - всього 24 млрд грн, силовики роздмухнули звіт про нібито "порушеннях" на фантастичні 27 млрд грн… Перевіряючі ставлять у провину міській владі запровадження пільгового проїзду для городян, виплату зарплат лікарям та вчителям, безкоштовне харчування дітей, забезпечення криворожан пільговими ліками, непідвищення тарифів на тепло та воду тощо."

Також силовикам прийшла команда "арештувати та посадити" першого заступника мера Кривого Рогу Євгена Удода, "фактично взявши його в політичні заручники", йдеться у матеріалі.

"Одним з епізодів конфлікту було затримання заступника начальника управління містобудування та архітектури Нетяженка. У в'язниці на Нетяженка було чинено тиск… і він підписав абсурдні свідчення. Ніби Євген Удод, який жодного разу в житті з ним не розмовляв віч-на-віч, погрожувавт застосувати до нього пістолет... Доказів немає, бути не могло, тому що не було самого факту", - сказав адвокат Євгена Удода Дмитро Манелюк.

Як зазначив адвокат, "силовики… змусили Нетяженка підписати свідчення, шантажуючи двома дітьми-інвалідами, щоб підвести Удода не під економічну, а під кримінальну статтю…". Справа була закрита, але тепер відкрито наново. Другий епізод стосується 2011 року і пов'язаний з рішеннями облради, коли Удод був його головою. Рішення облради №160-8/VI стосувалося прийому безгоспних електромереж на баланс КП "Електромережа-Південне".

"У зв'язку з тим, що це майно у 2013 році КП "Електромережі-Південне" (без участі облради) було продано за 9,7 млн грн (сума збитків на думку прокурорів 357 723 грн) ПАТ ДТЕК "Дніпрообленерго", прокуратура вбачає у рішенні облради "злочинний умисел". При цьому ні рішення сесії, ні питання, пов'язані з продажем, не були ні опротестовані прокуратурою, ні оскаржені в суді", - наголосив Манелюк.

У Кривому Розі поширено версію, що мера Костянтина Павлова вбили. Криворізька команда не дає маніпулювати фактами та відео про нібито самогубство, яке "злили" у соцмережі силовики. Після смерті другого брата мера, вдова Костянтина Павлова – Олена зробила відеозвернення: "Після третьої смерті за три місяці я хочу заявити, що ні у мене, ні у нашого з Костею сина немає смертельних хвороб, ми не п'ємо алкоголь і не збираємося закінчувати життя самогубством" У нас новий газовий котел, нова електрична проводка будинку, в хорошому стані в машині справні гальма, їздимо ми теж дуже акуратно".