RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Подарували батьки? Скандальний "слуга" нарешті задекларував телеканал

Депутат від "Слуги народу" Олексій Ковальов вніс в декларацію купівлю "4 каналу" на суму понад 4 мільйони гривень як подарунок, який отримав від батьків.

Про це свідчать дані декларації про суттєві зміни майнового стану народного депутата від 29 грудня.

У документі зазначено, що 24 грудня Олексій Ковальов отримав у подарунок 50% у статутному капіталі ТОВ "ТРК "Інтеррадіо" від свого батька Івана Ковальова. Ще 50% народному обранцю подарувала його мати Наталія Ковальова.

Депутат написав, що обидва подарунки коштують по 2 181 755 гривень.

Примітно, що того ж дня нардеп отримав від Івана Ковальова подарунок 39% у статутному капіталі ТОВ "Ар Ті Ай Продакшн", яке займається виробництвом кіно-, відеофільмів та телевізійних програм. Вартість цього подарунку, за даними, вказаними у декларації, – 195 000 гривень.

Нагадаємо, 28 грудня просочилася інформація, що народний депутат від "Слуги народу" Олексій Ковальов купив у колишнього парламентаря Дмитра Добродомова "4 канал".

"Слуга народу" спростував зв'язок Офісу президента з цією угодою і сказав, що актив було придбано "на кошти сім'ї".

Наприкінці 2020 року нардеп показав у декларації 540 тисяч гривень на банківському рахунку, 4 мільйони гривень та 101,45 тисячі доларів готівкою. Водночас він не має власного житла, а орендує квартиру площею близько 70 квадратів у Києві. Варто зазначити, що його єдиний постійний доход – зарплата народного депутата.

Колишній депутат Верховної Ради України VIII скликання Ігор Мосійчук прокоментував подарунки, що звалилися на народного обранця напередодні Нового року:

“Набирає обертів історія з придбанням “4 каналу” народним депутатом від “Слуги Народу” Олексієм Ковальовим. Виявляється, канал йому подарували батьки, попередньо занизивши в 10 разів. Ну все, розходимося, тому що я вже грішною справою подумав, що канал Ковальову подарував на вибір: святий Миколай, Санта-Клаус чи на худий кінець Дід Мороз”.

Нагадаємо, у листопаді на трасі Київ-Одеса Mercedes Олексія Ковальова на високій швидкості влетів у вантажівку, що розверталася. Парламентарій із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та забоями опинився на лікарняному ліжку.