RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Конфлікт надто політизований: експерти оцінили можливі наслідки протистояння Зеленського та Порошенка

Скупчення російських військ на українських рубежах та нагнітання ситуації не паралізували суспільне життя країни, але надає кожній події гостроти та актуальності.

Про це йшлося в ефірі програми "На часі" телеканалу "ECO TV".

Ведучий програми Максим Добровольський зібрав у студії таких гостей: аналітик Ярослав Бєлов, народний депутат Георгій Мазурашу, політичний експерт Ігор Мізрах, політолог Петро Олещук та генерал-майор МВС, кандидат юридичних наук Юрій Седнєв.

Учасники дискусії не віднесли повернення в Україну п'ятого президента Петра Порошенка до розряду подій, що консолідують суспільство. На їхню думку, конфлікт Зеленського з його попередником надто політизований і в нинішній ситуації може стати приводом до виникнення стихійних протестів та загальної дестабілізації в країні.

Експерт Ігор Мізрах звернув увагу на те, що приїзд до Києва кількох десятків тисяч мітингувальників має "організований характер і не є результатом стихійного волевиявлення", а також не схвалив тиску на суд, на чому б він не ґрунтувався.

Ігор Мізрах

Водночас політолог Олещук висловив занепокоєння з приводу того, що будь-яке внутрішнє протистояння "може бути використане кремлівським агресором як сигнал до початку інтервенції", а генерал Седнєв закликав "не замилювати реальність". На думку силовика, театралізований сценарій протестів, що відбуваються, покликаний завадити проведенню запланованих кримінально-процесуальних дій.