RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Нову оборонну стратегію України мають створювати старі та досвідчені кадри - ЗМІ

Визнання Росією незалежності "Л/ДНР" та переміщення військ на окупований Донбас ставить перед Україною необхідність не лише зміцнення протиракетної оборони, а й перегляду оборонної стратегії із залученням професіоналів – досвідчених кадрів попередніх урядів.

Про це йдеться у статті "РФ продовжує наступ. Що робити Україні?", опублікованій виданням KP.UA.

"РФ "визнала" ОРДЛО. Мінські домовленості зруйновані. Україна опинилася у ситуації, коли біля її кордонів стоять добре оснащені збройні формування. У цій ситуації Україна має у найкоротші терміни переглянути та сформувати нову стратегію безпеки. Звичайно, до процесу необхідно залучити досвідчених та кваліфікованих людей", - йдеться у публікації.

Автор наголошує, що насправді в Україні багато професіоналів, які служили за попередніх режимів.

"Але цей потенціал просто ігнорується. І в першу чергу силових структур, за критерієм "слухняності" були вичищені майже всі професіонали. Така кадрова політика без перебільшення стала загрозою національній безпеці та повернення досвідчених кадрів, генералів, командирів до лав має стати першим кроком влади в умовах наростаючої загрози", - зазначає він.

Такої ж позиції дотримується і екс-міністр МВС Арсен Аваков: "Приймаються некваліфіковані рішення, створюються проблеми, яких можна було б уникнути. Починаються військові дії, і серед керівництва збройних сил не так багато людей, які отримали досвід 14-го року. Де ці генерали, де офіцери? Вони вдома, на городі. Їх не кличуть, не питають... Але ж це розумні люди. Але він (Зеленський) каже: цей працював з Порошенком, цей за Януковича "четвертим праворуч стояв", цей на мене на виборах наговорив… а цей надто часто незгодний (це я про себе, зокрема). Тоді виникає уряд "згідних". Але це ж не завжди найсильніший уряд. А зараз Україні потрібний найсильніший уряд. Непростий час потребує непростих рішень".

У статті також зазначається, що Україні вистачає наземних сил для стримування ворога, проте необхідно посилювати протиракетну та протиповітряну оборону, аби "закрити" небо.

"Попри те, що Україна у питанні захисту перед РФ серйозно "просідає", закрити проломи та досягти максимальної захищеності за умови кваліфікованого походу та грамотного розпорядження ресурсом можна у досить стислий термін. Але це – на перспективу. Щодо негайних заходів, українській владі необхідно зробити все можливе, щоб агресор не просунувся вглиб, до адміністративних кордонів Донецької та Луганської області. Проте без досвідченого кадрового складу у керівництві країни – ця місія фактично нездійсненна", - підсумував автор публікації.