RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В українській розвідці також з'явиться Міжнародний легіон: що відомо

Спеціальний підрозділ Міжнародного легіону при Головному управлінні МО України створено, він виконує бойові завдання.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Створено спецпідрозділ Міжнародного легіону при ГУР МО України, він вже виконує бойові завдання. Спецпідрозділ уже розпочав виконання бойових завдань щодо протидії російській агресії", - йдеться у повідомленні ГУР.

Глава розвідувального управління Кирило Буданов розповів про мотиви формування іноземних батальйонів.

"Сьогоднішня війна ведеться не лише проти України, а й проти всього вільного світу, проти правового устрою людства, що головною умовою світу визначає право націй та країн на свободу та самовизначення, недоторканність територіальних кордонів держав. Злочинний путінський режим вирішив повторити долю Гітлера та Третього Рейху: вдався до тотальної загарбницької війни з масовим вбивством цивільного населення", – зазначає Кирило Буданов.

Воювати проти російських загарбників в Україні виявили бажання добровольці та ветерани з 52 країн світу, їхня кількість перевищила 20 тисяч.

Водночас експерт з роботи спецслужб Петро Шуклінов у Telegram зазначив, що міжнародні спецпідрозділи можуть поповнити будь-які види військ та відомств.

"Силові відомства починають створювати свої міжнародні спецпідрозділи. Раніше можна було розраховувати лише на тероборону. Тепер – будь-які відомства", – написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Держспецзв'язку опублікувало інструкцію, як іноземцю поїхати до України для війни з окупантом.