RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Тимошенко спростував фейки російської пропаганди про начебто втечу команди президента

Уся команда Президента України Володимира Зеленського залишається у Києві та продовжує роботу щодо протистоянню військовій агресії російських окупантів. Про це у відеозверненні повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

За словами Тимошенка, інформація щодо начебто втечі президентської команди не відповідає дійсності та є черговою невдалою спробою дезінформувати українське суспільство.

"Я звертаюся до вас з вулиці Банкової біля будівлі Офісу Президента, де зараз працює Президент і його команда. Буду намагатися робити такі відео якомога частіше", – заявив він.

Також Тимошенко розповів про роботу гуманітарних коридорів, які 9 березня діяли на території декількох областей, де спостерігаються основні сили ворога.

"Сьогодні (у середу, 9 березня – ред.) евакуйовано близько 48 тис людей з трьох напрямків: Київська обл - 3,5 тис людей, Суми - 43 тис людей і Енергодар - 1 тис людей. Звісно, продовжується евакуація мирних людей з міста Харкова десятками тисяч завдяки Укрзалізниці та автобусами. Всі вже в безпеці", – запевнив заступник голови ОП.

Окрім того, активно розробляється ефективна логістика гуманітарної допомоги у тих областях, які чинять найбільший спротив російським окупантам. Уже створені логістичні хаби, завдяки яким регіони отримують необхідну допомогу.

"Щодня близько тисячі фур перевозять нашою країною гуманітарну допомогу з однієї області до іншої. Близько 1200 тонн гумдопомоги перевозить Укрзалізниця. Це дійсно велика робота, тому що цифри вражають. За 9 днів березня вже перевезено 10500 тонн. Нарощуємо темпи і обсяги, щоб допомогу отримали всі, хто її потребує", – підкреслив Тимошенко.

В Офісі Президента запевняють: уся необхідна робота ведеться, а отже перемога неодмінно буде.