RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Юлія Тимошенко закликала уряд зробити все необхідне, щоб люди відчули підтримку держави

Влада має спростити бюрократичні процедури, щоб зареєструвати всіх людей, які внаслідок війни РФ проти України опинилися у скрутному становищі. Їх потрібно забезпечити житлом і належними виплатами.

Таке переконання висловила глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі "Єдиних новин".

Вона повідомила, що з першого дня вторгнення РФ на територію України команда "Батьківщини" об’їжджає найгарячіші точки та спілкується з людьми, які втратили роботу, домівки та засоби для існування. Тому лідерка партії переконана, що влада має вирішити 3 головні завдання для підтримки людей.

"Перед нами стоїть три головні завдання: невідкладно забезпечити людей житлом, аби вони не жили у зруйнованих будинках чи підвалах. Також негайно зареєструвати у Службі зайнятості людей, які втратили роботу – але не по старих бюрократичних процедурах, а день у день, і надати їм мінімально необхідні гроші. Люди, які стали біженцями, мають без черг отримати 2 тисячі на дорослого і 2,5 тисячі на дитину у той же день, коли звернулися", – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, щоб люди відчули, що держава про них дійсно дбає, потрібно спростити бюрократичні процедури та зареєструвати всіх людей, які опинилися у скрутному становищі.

"Ми підтримуємо нашу владу, президента, армію, ми бажаємо перемоги та встановлення миру через перемогу, але людей не можна залишити без уваги. І в нас є всі можливості для роботи", – додала політик.

Водночас лідерка "Батьківщини" зауважила, що вже зараз владі слід формувати експертну команду, яка працюватиме над отриманням Україною допомоги за типом "Плану Маршалла".

"Потрібно поруч з урядом організовувати експертно-аналітичні команди, які об’єднають найінтелектуальніших людей країни, а також експертів із Заходу. Нам потрібно вже зараз формувати таку команду, яка зможе точно порахувати, скільки грошей ми візьмемо від країни-агресора і як ці кошти правильно спрямувати в економіку України, щоб отримати розвиток кожної сфери нашого життя", – резюмувала Юлія Тимошенко.