RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Антикорупційні розслідування НАБУ і САП ведуть до Офіса президента і найближчого оточення Єрмака - блогер

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура взялися за розслідування топ-корупції й найближчим часом можуть дійти до вищого керівництва Офіса президента України.

Про це йдеться в розслідуванні блогера Андрія Федорова "Перевертні з Банкової".

Нещодавно детективи НАБУ прийшли з обшуками до Кабміну та Офісу президента. Зокрема до радниці заступника керівника ОП Кирила Тимошенко Олени Симоненко, першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, заступника міністра економіки Олександр Грибана. За даними Федорова, обшуки відбулися в рамках розслідування кримінальної справи, пов’язаної із розподілом гуманітарної допомоги.

За цей напрям в ОПУ відповідає Кирило Тимошенко, якого журналісти викрили у використанні позашляховика Chevrolet Tahoe, призначеному для гуманітарних цілей. Крім 50 таких позашляховиків компанія General Motors і її співробітники передали Україні 300 тисяч доларів. Ще 20 тисяч дол передала General Motors Канада. Всі ці кошти призначалися для закупки гуманітарних товарів для внутрішніх переселенців.

"Цей автомобіль Chevrolet Tahoe міг би вивезти і врятувати життя десяткам наших героїв, але Кирилу Тимошенку потрібніше", — зазначив Андрій Федоров.

До війни компанія дружини Кирила Тимошенка Goodmedia отримувала державні замовлення, зокрема на проведення масштабного форуму "Україна 30".

"Я дуже сподіваюся, що мене почують і найближчим часом компетентні органи почистять вищі ешелони влади від персонажів, які замість роботи задля нашої скорішої перемоги набивають кишені, а народ годують красивими відеороліками", — наголосив Андрій Федоров.