RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нардеп Безгін уникнув "націоналізації" майна окупантами, пішовши з ними на співпрацю - розслідування

"Парламент" окупованого Криму "націоналізував" квартиру родини президента Володимира Зеленського в Лівадії і ще 57 об’єктів, які належать українцям та Меджлісу, тим часом член фракції "Слуга народу" і комісії з питань боротьби з колабораціонізмом Віталій Безгін уникнув цього, незаконно оформивши довіреність на рідну тітку, яка входить до путінської партії "Єдіная Росія".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Окупанти також відібрали виноробню "Алеф-Виналь-Крим" підприємця Вадима Єрмолаєва, площі "Скай плаза" в Ялті, бенефіціаром яких називають Арсенія Яценюка; сільгосппідприємство "Семисотка і компанія", яке пов’язують з оточенням Арсена Авакова, будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі. Ці факти теж стануть частиною позову України до РФ у міжнародних судах. Багато українців залишаються "пасивними" власниками кримського майна, адже не бажають йти на колаборацію з ворогом. Щоб виконати вимоги українського законодавства і пройти процедуру продажу кримського майна так, щоб його визнала Україна - слід підписувати угоду на території, підконтрольній уряду.

Своєю чергою народний депутат "Слуг народу" Віталій Безгін став відомим на початку 2023, коли з'ясувалось, що в 2020 він оформив в Криму довіреність на продаж своєї квартири в Євпаторії на тітку - членкиню партії "Єдіная Россия", членкиню "парламенту" Криму Галину Герасимову. Так, Безгін володів часткою в праві власності на нерухоме майно - квартири площею 59,4 кв м у Євпаторії після того, як набув спадщину від бабусі і дідуся. Для її продажу він задіяв родичів в Криму. Російські паспорти ймовірно є і у його сестри Олени Безгіної, і у батьків - Наталії та Юрія Безгіних. А Герасимова раніше в Криму розповідала про "успіхи благоустрою" Євпаторії в інтерв’ю пропагандистському виданню "Спутнік". Квартиру Безгіна продали за російськими законами, про що свідчить витяг з російського реєстру, тобто народний депутат Безгін фактично визнав російське законодавство в Криму і вчинив правопорушення, передбачені Кримінальним кодексом України.

Пізніше він виправдовувався, що отримав спадщину від бабусі і дідуся, які померли уже після початку окупації, а тому нібито за погодженням з Нацагентством запобігання корупції вирішив, що надання довіреності депутатці від "Єдіної Росії" буде правильним рішенням ситуації. НАПК так і не підтвердило, що погодило Безгіну колаборацію з окупаційним режимом, в усіх роз’ясненнях органу вказано, що продаж майна поза правилами українського законодавства є нікчемним. Відповідно, до декларацій повинні вноситися квартири і машини з кримською реєстрацією. Натомість очевидно, що навіть сплата нотаріального мита за реєстрацію довіреності - це вже злочин з фінансування окупанта і його терористичної діяльності.