RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Саакашвілі назвав революційною реформу будівництва в Україні і заявив, що пишається досягненнями антикорупціонерів

Колишній президент Грузії та екс-голова Виконавчого комітету реформ при президенті України Міхеїл Саакашвілі вважає революційними реформи будівельної галузі та високо оцінює діяльність антикорупційної вертикалі в Україні.

Про це він написав у Facebook, коментуючи візит української делегації представників антикорупційниї органів до Вашингтону.

"Група українських антикорупціонерів у Білому домі з Джеком Салліваном. Я пишаюся цією фотографією, бо працював із (директором Національного антикорупційного бюро України) Семеном Кривоносом ще з 2015. Він доклав руку до нашого перекриття корупції на Одеській митниці, потім разом зі мною пішов у відставку і був одним із організаторів маршів проти корупції. Після того, як Президент Зеленський доручив мені очолити Офіс реформ, Семен став справжнім мотором та генератором ідей нашого офісу. Він разом з (головою комітету з питань будівництва і головою партії "Слуга народу") Оленою Шуляк став автором революційної реформи у сфері дерегуляції будівництва (законопроект 5655), після чого Семен став директором нового відомства з видачі будівельних дозволів (Держінспекції архітектури і містобудування), яке протягом року його роботи було на 100% чистим від корупції", - написав Саакашквілі.

Він додав, що нинішня заступник голови НАБУ, а раніше керівник комунікацій відомства Поліна Лисенко "була душею нашого Офісу і завдяки її потужним зв'язкам та комунікаційним талантам ми отримали потужну підтримку від міжнародної спільноти".

"Зараз вона заступник голови НАБУ, і я думаю, перші потужні результати їхньої роботи вже очевидні", - додав Саакашвілі.

Він відзначив першого заступника глави НАБУ Гізо Углаву.

"Разом зі мною приїхав до України і ми разом писали закон про НАБУ", - написав експрезидент Грузії.

У 2015−2016 Семен Кривонос обіймав посаду першого заступника начальника управління Державної фіскальної служби в Одеській області. На той момент регіон очолював Саакашвілі, а Кривонос у складі його команди координував роботу управління з протидії митним правопорушенням і курував економічний блоком, основним напрямком діяльності якого був контроль митної вартості ввезених товарів. В цей період роботи на Одеській митниці Семен Кривонос реалізовував антикорупційний проєкт Відкритий митний простір, спрямований на ліквідацію контрабандних схем.

Проект закону про містобудівну реформу №5655 дозволить цифровізувати більшість процесів у будівельній галузі та звести до мінімуму корупційні ризики, пов'язані із видачею дозвільної документації, посилить відповідальність за незаконне і незавершене будівництво, розширить повноваження громад щодо містобудівного контролю, заявляла одна із авторок документу Олена Шуляк.