RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Порошенко хоче відсудити у прикордонників 500 тисяч за зірваний візит до Орбана - ЗМІ

Народний депутат Петро Порошенко звернувся до суду, щоб відсудити 500 тис. грн моральної компенсації у прикордонників, які не випустили його на зустріч з Орбаном.

Про це з посиланням на свої джерела повідомили "Українські новини".

"Порошенко подав до суду на 7-й прикордонний Карпатський загін Держприкордонслужби України. Політик вимагає 500 тис. грн моральної компенсації за те, що його торік не випустили за кордон на зустріч із проросійським прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном", - пишуть журналісти.

Журналісти повідомили, що скасував відрядження Порошенка віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, і натякнули, що Порошенко завчасно знав про ймовірне скасування поїздки.

"Наступного дня після інциденту Служба безпеки України повідомила, що нардепу скасували відрядження через заплановану зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. У відомстві вважають, що Росія хотіла використати цю зустріч проти України", - йдеться в повідомленні.

За словами політичного експерта Валентина Гладких, Порошенко нібито мав доповісти Орбану, а через нього москві і усім зацікавленим сторонам про свою готовність очолити "кампанію із примушення України до миру", адже він має досвід підписання мінських умов, які експерт назвав капітулянтськими.

Як повідомили у НАЗК, за тиждень до зустрічі з угорським прем'єром, відомим своїми антиукраїнськими заявами, Петро Порошенко отримав від уряду Орбана 37 млн грн.