RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Нас розіпнуть": політтехнолог розповів про ризики для України через справу Коломойського

Український олігарх Ігор Коломойський майже 5 місяців знаходиться в СІЗО, але доказів для звинучення його не вистачає. Через це Україна може потрапити під приціл європейських судів.

Таку думку висловив український політехнолог Олексій Голобуцький.

Він пояснив, що десятки детективів БЕБ з вересня збирали "доказову базу" на базі виписки з рахунку Коломойського та 5 допитів.

"Коломойський зараз сидить, бо взяв гроші з одного свого рахунку, поклав на інший, а тоді повернув на перший. Обвинувачення: нічого він не повертав, зникли як вранішній туман майже 6 мільярдів готівки. І от в понеділок БЕБ представило врешті "аналітичний продукт", на підставі якого клепалась вся справа. Який твердить буквально наступне: "Експерти БЕБ встановили, що Коломойський брав гроші, тоді повернув гроші, суми взятих грошей повністю збігаються з сумами внесених грошей". Тобто, не пропадало ні 6, ні 1 мільярд готівки, ні хоч безготівкова гривня, скільки було – рівно стільки стало", - підкреслює Голобуцький.

За його словами, за 4 місяці витратити десятки мільйонів на "роботу" у справідетективів та прокурорів.

"Це для того, щоб тепер було офіційно зафіксовано в суді, що обвинувачувати нема в чому… Уявляєте, що з державою Україна (а відповідачем буде не армія дорого оплачуваних детективів і прокурорів, а саме держава Україна) за отаке зробить будь-який європейський суд? А тепер додайте цілком очікувані позови за неймовірні моральні й фізичні страждання громадянина Коломойського в СІЗО з 2 вересня і дотепер за повної відсутності обвинувачень і кришталевої чесності фігуранта справи... Нас розіпнуть", - резюмував політехнолог.