RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Тітка та бізнес-партнер нардепа Безгіна виявилася причетною до "СВО" - екснардеп

Бізнес-партнерка у рф та тітка "слуги народу" Віталія Безгіна, яка мешкає в Криму, виявилась "причетною до СВО". Попри це нардеп Безгін обіймає керівні посади та має доступ до державної таємниці, хоча є фігурантом справи про зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Про це повідомив народний депутат VIII скликання Борислав Береза.

"Бізнес-партнерка тітка Безгіна, депутатка-єдинороска не подала декларацію, бо УВАГА! отримала статус особи, "причастной к СВО" (це, нагадаю, русня так називає війну з нами). Саме отримання статусу "особи причетної до СВО" дозволяє таким депутатам та чиновникам не подавати декларації про доходи. І не показувати всі фінансові операції. Наприклад, операції з нерухомістю Безгіна в Криму. Не лише тітка, а й батьки і сестра Безгіна живуть в окупованому Криму… Питання у тому, що їх син, брат та племінник Безгін – є "слугою народу", нардепом в Україні та має доступ до державної таємниці", - пише Борислав Береза.

Експерт зазначає, що Безгін - фігурант кримінальної справи, яку веде ДБР за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади. Стаття передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Уявімо другу світову. Британія. Одного з парламентарів консервативної партії Черчилля ловлять на бізнесі з гітлерівською Німеччиною. Всі родичі цього парламентаря – батьки, сестра, тітка – обрали фашистську ідеологію, зрадивши Батьківщину. Парламентар має доступ до державної таємниці Британії, і веде бізнес з депутаткою гітлерівського Рейхстагу... Потім ми дивуємося, що ворог знає наперед всі наші плани про контрнаступи, або знає де знаходяться секретні об’єкти, куди щодня летять російські ракети", - констатує екснардеп.

Він ставить запитання, чому правоохоронні органи не проводять перевірки подібних фактів.

"Що ще має трапитися, щоб принаймні перевірити, як Безгін розпоряджається держтаємницею? Чи потенційний державний зрадник не такий вже й злочинець, коли він "слуга"?" - пише Береза.