RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Зникнення скандального судді в Україні: з'явилися нові подробиці

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, який нещодавно був затриманий за хабарництво, не з'явився на роботу після завершення відпустки.

Про це повідомляє ТСН.

"Документи про те, що він продовжує відпустку або знаходиться на лікарняному, він не надавав. На зв'язок не виходив. Тому причини його неявки на робоче місце нам невідомі", - пояснила прес-секретар суду Ольга Бовкун.

Напередодні суд наклав арешт на квартиру і автомобіль Чауса. Машина стоїть під його будинком в Дарницькому районі столиці. Вдома на сигнал домофона реагують, але в трубку мовчать. Сусіди ж розповідають, що Чауса не бачили вже давно.

Затримати його не дозволяє суддівська недоторканність, яку може зняти тільки парламент.

"Чим швидше Верховна Рада прийме таке рішення про зняття з нього недоторканності, тим швидше ми зможемо встановлювати його місцезнаходження. Зараз точно сказати, де він, ми не можемо, оскільки він вільний у своєму пересуванні", - пояснила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфір.

Як повідомляв "Апострфо", 9 серпня у Чауса виявили трилітрову банку з валютою, імовірно в ній знаходилися гроші від хабарів. 11 серпня з'явилася інформація, що Чаус зник.