RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Forbes розповів про причини кризи в "Нафтогазі"

Стан справ у НАК "Нафтогаз України" вказує на те, що команда реформаторів на чолі з Андрієм Коболєвим фактично не проводить зміни, а сама компанія стала аргументом у політичних іграх українських політиків.

Про це пише Kenneth Rapoza у своїй статті для американського видання Forbes.

Автор вказав на політичну кризу в НАК "Нафтогаз України". Зазначається, що вона "призвела до зростання антиреформаторського настрою всередині компанії".

"Загальне зростання тарифів на газ становило 590% з 2014 року. Ціни на комунальні послуги в цілому збільшилися вдвічі та, швидше за все, збільшаться в наступному році", - зазначив автор.

"Нафтові та газові інвестори з України та Європи кажуть, що Україна досі залежить від російського "Газпрому", - пише Forbes, зазначаючи, що виникає запитання про те, чому при новому керівництві "приватизація "Нафтогазу" застрягла в депресивному стані?"

Експерти стверджують, що для ефективного керівництва треба передати дочірнє підприємство "Укргазвидобування" в приватні руки. Наразі проект дозволу на продаж знаходиться в Раді, але не призначений для голосування, пише видання. При цьому керівництво "Нафтогазу" пропонує передати 20% "Укргазвидобування" ЄБРР або Світовому банку. "Незрозуміло, чому таке пропонується, тому що ЄБРР і Світовий банк не є фахівцями в області нафти і газу", - йдеться в матеріалі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Кабмін перевів "Нафтогаз" у своє управління.