RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Знову кремлівська пропаганда: опубліковано відео з фігурантами масштабних затримань в Україні

Зловмисники з п’яти областей України публікували у соцмережах матеріали на підтримку так званих ЛНР та ДНР.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

Служба безпеки України викрила діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували в Інтернеті антиукраїнські матеріали. Курували їх діяльність спецслужби РФ.

"Співробітники СБ України виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж для шкоди державній безпеці нашої країни", – констатують правоохоронці.

Як стало відомо, йдеться одразу про п’ять областей України. Загалом же "оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести мешканців Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники".

Зловмисники публікували у соцмережах медіа-матеріали на підтримку так званих "ЛНР" та "ДНР". За це отримували від російських кураторів гроші. Відповідні матеріали могли зашкодити державній безпеці України, наголошують спецслужбовці.

СБУ провела обшуки у помешканнях зловмисників і виявила там комп’ютерну техніку та мобільні із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від спецслужб РФ.

Тепер адміністраторам інкримінують створення терористичної організації та дії спрямовані на повалення конституційного ладу в Україні (ст. 109, 110 та 258-3 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв "Апостроф", російських пропагандистів спіймали на маніпулюванні фактами щодо кількості жертв війни на Донбасі.