RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Позов Порошенко до BBC: в мережі вказали на серйозну помилку

У позові, який президент України Петро Порошенко подав до британського суду на телеканал BBC, виявили помилку.

На неточність в документі звернула увагу журналіст Ольга Руденко, про що написала на своїй сторінці в Facebook.

"У заяві, яку від імені Порошенко його адвокати подали до британського суду, Україну називають "the Ukraine". Хто не знає - the Ukraine це застаріла і помилкова форма. Артикль the має на увазі, що мова йде не про повноцінну державу, а про частину цілої держави, або про державу, складену з частин (наприклад, можна сказати the United States, але не можна - the Germany). На жаль, за Україною все ще тягнеться хвостом це the - ще з імперських і радянських часів", - пояснила Руденко.

Тому, сказала вона, англомовні українці і про-українськи налаштовані або просто уважні до деталей іноземці, в тому числі дипломати, принципово не говорять the Ukraine.

Нагадаємо, що 21 вересня Порошенко подав позов до Високого суду Лондона на британський телеканал ВВС за наклеп в матеріалі, в якому йдеться про те, що представники українського президента заплатили 300 тисяч доларів за зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Адвокати Порошенко підкреслили, що інформація в матеріалі не відповідає дійсності і шкодить репутації президента України.

"Твердження про те, що заявник (Порошенко - ред.) винен в серйозній корупції, саме по собі є надзвичайно вагомим і серйозним. Це також викликало у нього значне занепокоєння і збентеження, оскільки це твердження ставить під удар його особисту гідність і чесність", - йдеться в поданні до лондонського суду.

У документі також говориться про те, що у BBC не було ніяких доказів існування "будь-яких сплат або таємних переговорів". Крім того, в поданні сказано, що телеканал відмовився публікувати уточнення або вибачитися.