RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Напад на активіста в Одесі: суд ухвалив важливе рішення по підозрюваним

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід трьом підозрюваним у нападі на голову одеського осередку партії "Сила людей", активіста Олега Михайлика Торніке Герасіну, Манучару Варшанідзе і Лаші Герасіну у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави.

Про це повідомляє Громадське.

"На засідання суду Т. Герасіна доправили на каталці з лікарні. Його дружина запевняла, що Торніке необхідна операція. Після оголошення запобіжного заходу в залі сталися сутички. Бійці КОРДу відтіснили від підозрюваного родичів, після чого Герасіна повезли до СІЗО", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, після оголошення рішення суду Варшанідзе також забрали до СІЗО. Оскаржити рішення суду він зможе протягом п’яти діб.

Адвокат підозрюваного Христина Задворна заявила, що її клієнтові пістолет могли підкинути. Сам Варшанідзе свою провину заперечував.

А Л. Герасіна підозрюють в іншому злочині (крадіжка з проникненням).

"У цій справі він вийшов під заставу і неодноразово незаконно виїжджав з України. Саме він, на думку слідства, купував SIM-картки для співучасників у замаху на Михайлика", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в Одеській міській клінічній лікарні трапилася бійка під час спроби поліції вивезти звідти одного з підозрюваних у нападі на місцевого активіста Олега Михайлика, в результаті чого постраждали кілька людей.