RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Резонансне ДТП з Зайцевої: стало відомо про дивну самопочутті обвинуваченої

Засідання суду у справі про страшну ДТП, яке сталося в Харкові 18 жовтня 2017 року, перенесено через стан обвинуваченої Олени Зайцевої.

Таке рішення ухвалив суддя Київського районного суду Віктор Попрас 16 жовтня, повідомляє МедіаПорт.

Суддя зробив перерву, а після нього оголосив, що суд запросить інформацію про стан здоров'я обвинуваченої в СІЗО.

"Зайцевій була викликана карета швидкої допомоги і надана медична допомога. Також до суду надійшло клопотання захисника обвинуваченої Мельниченко про направлення до медичної частини установи №27, де знаходиться Зайцева, запиту про стан її здоров'я і надання медичної допомоги в умовах слідчого ізолятора. Тому судом буде направлено за адресою медичної частини №27 відповідний запит про стан здоров'я Зайцевої, можливості її обстеження, лікування, чи є загроза її життю і можливість надання лікування в умовах слідчого ізолятора", - сказав Попрас.

Адвокат Зайцевої Юлія Козир стверджує, що самопочуття її підзахисної "різко погіршилося" 9 жовтня, і з тих пір у неї "кожен день повторюються напади".

"Коли у Зайцевої почався черговий напад, їй викликали бригаду швидкої медичної допомоги. Лікарі їй зробили три уколи, дали таблетки, після чого виміряли тиск, поміряли температуру і сказали: "З вами все в порядку, їдьте до суду". Але вона самостійно пересуватися взагалі не може. У неї сильна слабкість, запаморочення. Я думаю, що це під впливом заспокійливих препаратів, які їй кололи. Однак ж їй знову стало погано", - сказала Козир.

При цьому, за її словами, фахівці "швидкої допомоги" не зробили ніяких документальних висновків. Тому захист буде чекати відповідей на офіційні запити.

Державне обвинувачення теж підтримало позицію суду.

Як повідомляв "Апостроф", Київський районний суд Харкова взяв до відома клопотання адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, підозрюваних в страшному ДТП в Харкові 18 жовтня 2017 року, про проведення повторних експертиз.