RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Суд виніс черговий м'який вирок організаторам ДНР

Арбітражний суд виніс вирок жінці, яка була "головою дільничної комісії" під час незаконного референдуму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Вона отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

"В ході судових слухань встановили, що в квітні-травні 2014 року 52-річна мешканка Костянтинівки, раніше неодноразово брала участь в роботі виборчих комісій, очолила дільничну комісію з проведення незаконного референдуму. В приміщенні загальноосвітньої школи №4 вона керувала формуванням списків виборців, видачею бюлетенів, організувала роботу з підрахунку голосів, складання та підписання протоколів, які разом з урнами і бюлетенями передала представникам терористичної організації ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого і активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік", - відзначили в прокуратурі.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді 2018 року суд прийняв рішення про запобіжний захід для двох жінок, які проводили "референум" за ЛНР в 2014 році.