RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

НАБУ і САП хотіли закласти юридичну міну під справу Мартиненка - адвокат

НАБУ і САП хотіли закласти юридичну міну під розгляд в суді "справи Мартиненка" та поставити під сумнів майбутнє рішення суду, оскільки справа вже майже розвалилась

Так адвокат Петро Бойко прокоментував клопотання САП до Шевченківського суду повернути прокурора Андрія Перова до участі в судових засіданнях, передає "Еспресо" з посиланням на прес-службу екс-депутата Миколи Мартиненка.

За словами адвоката, Шевченківський райсуд ухвалив повністю законне рішення – юридично суд не міг повернути Перова і скасувати своє рішення про його відсторонення. "Перов і раніше демонстрував чітку заангажованість і упередженість щодо фігурантів цієї справи. А тепер він робив би це з подвійною силою", - сказав Бойко.

Звернення САП про Перова він назвав "піар-ходом НАБУ для того, щоб зробити ще більше шоу з розгляду "справи Мартиненка". Артем Ситник хотів дати трибуну своєму ручному прокурору для того, щоб затягувати час, бо справа розвалюється на очах", - наголосив адвокат.

"Але головна небезпека повернення Перова – в тому, що це було б незаконним і поставило б під сумнів будь-яке рішення суду в цій справі. НАБУ і САП це знають, але спеціально намагаються зробити. Бо вони дуже бояться гучного фіаско в цій справі", - наголосив адвокат.

Він вказав, що "в САП цієї справою займається десяток прокурорів, але в суд ходять 1-2, які просто тягнуть час. Інші прокурори – не хочуть ганьбитись. Адже ця справа сфабрикована від початку до кінця".

У Мартиненка також наголосили, що "рішення деяких суддів Верховного Суду про скасування догани Перову – дуже схоже на лобізм з боку НАБУ. В НАБУ великий досвід тиску на суддів, а деяких суддів Солом’янського суду бюро "підвішувало" на крючок кримінальних справ. Перов є близьким до пана Ситника, медіа-підтримку прокурору здійснюють близькі до НАБУ активісти та ЗМІ".

"Верховний Суд безпідставно підмінив собою кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів і втрутився у внутрішню діяльність прокуратури. Догана Перову була колегіальним рішення дисциплінарної комісії і ухвалена одноголосно. Вона стосувалась заангажованості Перова і його неадекватної поведінки – це явно не питання Верховного Суду. В ЗМІ повідомлялось, що пан Перов разом з НАБУ намагались шантажувати членів цієї комісії", - говориться в повідомлення прес-служби екс-депутата.