RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Суд Москви виніс вердикт у справі про корупцію українського бізнесмена Климця

Хамовнічеський суд Москви заарештував до 10 червня українського бізнесмена Павла Климця, власника групи компаній OLYMP.

Про це повідомляє видання "Коммерсант".

Слідчий комітет Росії звинувачує бізнесмена у дачі хабара в особливо великому розмірі: за даними слідства, він передав гроші для затвердження бізнес-плану, пов'язаного з діяльністю кримського лікеро-горілчаного заводу "Бахчисарай", і таким чином отримав доступ до його управління.

Про хабарі Климця заявив колишній адвокат Гор Чудопалов, який, за версією слідства, зголосився посприяти вирішенню питання по Бахчисарайському лікеро-горілчаному заводу, на що Климець з готовністю виділив гроші. Розмір хабара в інтересах слідства поки не розкривається.

За повідомленнями ЗМІ, щоденний оборот нелегального бізнесу Климця становив не менше 1 мільйона доларів.

Останнім корпоративним скандалом, в якому опинився замішаний Климець в Україні, стала спроба рейдерського захоплення компанії "ОМОКС" - девелопера ЖК "Чайка". Бізнес-партнери Олексія Кулагіна з обслуговуючого комплексу сервісних компаній (ЖЕКи, котельні та ін.) - Андрій Шишов і сам Климець - вирішили забрати собі всі майнові права на "Чайку". З цією метою Климець звернувся до Печерського районного суду. Суддя Ірина Кирилюк наклала арешт на банківські рахунки в розмірі 150 мільйонів гривень і майно Кулагіна, після чого різко пішла на тритижневий лікарняний. Олексій Кулагін подав апеляцію до Київського апеляційного суду, який 10 грудня минулого року зняв арешт з рахунків і майна та відхилив будь-які претензії Климця.

Але крім Климця, якому загрожує тюремний термін в 10 років, правосуддя наздогнало й інших учасників схеми в "Чайці". 21 січня 2019 року Вища рада правосуддя України за позовом "ОМОКС" ухвалила відкрити дисциплінарну справу проти судді Ірини Кирилюк, за результатами якої звільнила її від займаної посади. Також судового виконавця Катерину Шмідт, яка фігурувала у скандалі, позбавили ліцензії на заняття цим видом діяльності.