ДТП із Зайцевою: суд оголосив важливе рішення по апеляції

Харківський апеляційний суд призначив дату апеляційного розгляду справи масштабної смертельної ДТП на вулиці Сумський в Харкові Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, засідання відбудеться 14 серпня.

Про це повідомила прес-служба суду.

Вироком Київського районного суду від 26 лютого 2019 Олена Зайцева і Геннадій Дронов були засуджені до 10 років позбавлення волі за ч.3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Згідно з матеріалами справи, в ході аварії 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумській з провулком Мечникова, загинули шість пішоходів, ще п'ятеро були травмовані. Винними були визнані обидва учасники ДТП - і Геннадій Дронов і Олена Зайцева. Обидва засуджених подали апеляційні скарги на вердикт суду.

13 травня постановою судді було відкрито провадження за апеляційною скаргою Олени Зайцевої та її захисника Юлії Плетньової. У той же час апеляція захисника Геннадія Дронова залишена без руху, для її виправлення було надано певний термін.

Як повідомляв "Апостроф", харківська прокуратура відновила розслідування справи стосовно експертів, які досліджували обставини резонансного смертельного ДТП на вулиці Сумській в Харкові.