RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Суд виніс вердикт за призначенням топ-чиновника Зеленського

Верховний суд відмовився відкрити справу через призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента.

Про це повідомили в прес-службі суду на Facebook.

Відзначається, що позов був поданий громадською організацією "Громадський люстраційний комітет", яка намагалася оскаржити призначення за указом президента Зеленського.

Суд вказав на брак повноважень громадської організації в питанні впливу на рішення глави держави.

"Верховний Суд відмовив позивачеві, мотивуючи тим, що право на оскарження індивідуального акта суб'єкта владних повноважень надано особі, щодо якої цей акт прийнятий або прав, свобод та інтересів якої він безпосередньо стосується. Оскільки позивач не є учасником (суб'єктом) правовідносин за призначенням Андрія Богдана Главою Адміністрації Президента України, то такий Указ не породжує для позивача права на захист, тобто права на звернення з цим позовом", - йдеться в рішенні.

Суд аргументував свою позицію статтею 55 Конституції України, згідно з якою для подачі позову "порушення прав повинно бути реальним, стосуватися індивідуально виражених прав або інтересів особи, яка стверджує про їх порушення".

Як повідомляв "Апостроф", 25 травня стало відомо, що організація "Громадський люстраційний комітет" звернулася до суду з позовом проти президента України Володимира Зеленського щодо призначення їм главою Адміністрації президента Андрія Богдана.