RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Померла від побоїв: поліцейські стали фігурантами справи про загибель 3-річної дівчинки під Харковом

У прокуратурі Харківської області повідомляють про видачу підозри двом інспекторам Національної поліції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Заступник начальника управління прокуратури області Сергій Перепелиця заявив, поліцейських підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі малолітньої дитини (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, до райвідділку поліції неодноразово зверталася бабуся 3-річної дівчинки. Жінка заявляла про можливу загрозу життю та здоров’ю її онуки через жорстоке ставлення матері та вітчима до дитини. В прокуратурі вважають, що жодна із заяв не була розглянута належним чином – спершу розгляд звернення було закінчено після пояснень матері, після чого бабуся зафіксувала побиття дитини у лікаря самостійно. Було відкрите провадження, але і після цього перевірок сім'ї не було.

У вересні 2018 року дитина загинула, а мати вказала, що вона вдавилася яблуком. Експертиза показала, що причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалася крововиливом з подальшим набряком головного мозку. На тілі дівчинки виявили численні синці.

Справу батьків померлої від побоїв дитини розглядає суд, а підозрювані в недбалості працівники поліції відсторонені від посади та перебувають під домашнім арештом.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці червня, під час проведення профілактичного рейду в селі Айдар-Миколаївка, Луганської області, поліцейські виявили дитину, прикуту до дверей ланцюгом.