RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стала відома роль олігарха Косюка в рішенні суду не реєструвати Онищенко кандидатом в нардепи

Голова Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду України Михайло Смокович, приймаючи рішення відмовити в реєстрації діючого нардепа Олександра Онищенка кандидатом на позачергових парламентських виборах, серед іншого, міг діяти в інтересах олігарха і близького до екс-президенту Петру Порошенко Юрія Косюка.

Про це "Апострофу" стало відомо відразу від декількох джерел, знайомих з ситуацією.

"Замовником рішення виступив Юрій Косюк через екс-заступника глави АП Олексія Філатова", - зазначає співрозмовник видання.

За його словами, інтерес Косюка полягає в тому, що на 93-й мажоритарний округ він веде свою креатуру - директора "Миронівського хлібопродукту" (МХП) Олександра Жукотанського, і таким чином "зачищає" округ від конкурентів.

"Онищенко, як рейтинговий кандидат в окрузі, зрозуміло, Косюку перешкода. А так як суди досі купуються і контролюються оточенням Петра Олексійовича - це було легко організувати. Для розуміння, таке рішення коштувало Косюку 200 тисяч доларів", - зазначає обізнаний співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатом в депутати нардепа-втікача Олександра Онищенка. Однак, ЦВК вдруге відмовила Онищенко в реєстрації кандидатом в нардепи.