RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На спробах зірвати парламентські вибори поставлений хрест - "Опозиційний блок"

Верховний суд України задовольнив апеляційну скаргу партії "Опозиційний блок" і скасував рішення Шостого апеляційного суду, яке зобов'язувало провести повторне жеребкування номерів партій в бюлетені.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті партії.

Позов з вимогою провести нове жеребкування, а по суті - зірвати вибори 21 липня - подала "Аграрна партія". На стороні позивача в судовому процесі виступила "Опозиційна платформа - За життя", від якої йдуть в парламент 11 представників команди Петра Порошенка та Ілля Ківа.

На момент судового рішення про повторне жеребкування ЦВК надрукувала близько 7 мільйонів бюлетенів. Проведення повторного жеребкування і необхідність передруку бюлетенів означало неможливість обрання нового парламенту на виборах 21 липня і фактичний їх зрив.

"Дані соціологічних досліджень незаангажованих агентств демонструють стійке зростання прихильників "Опозиційного блоку"... Особливо це помітно в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Одеській і Харківській областях", - зазначили в партії.

"Ми вітаємо рішення Верховного Суду, яке показало, що справедливість можна відстояти законними способами. Уже ніщо не завадить провести вибори в намічений термін і таким чином поставити крапку на тривалому правлінні попереднього керівництва", - відзначили в "Опозиційному блоці".