RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В інтересах людей: Тимошенко подала пенсійний позов проти уряду та ПФУ

Команда Юлії Тимошенко подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов щодо порушення урядом, Пенсійним фондом та Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми вимагаємо визнати незаконними всі рішення уряду для тих пенсіонерів, кому вони весь рік платили менше прожиткового мінімуму – 3094 грн", – наголосила лідер "Батьківщини" після подання позову.

Вона нагадала, що законом передбачені розміри прожиткового мінімуму для різних категорій громадян, нижче якого платити зарплати і пенсії заборонено. Відтак, яким би маленьким не був стаж у пенсіонера, йому не можна заплатити менше 3094 грн.

Натомість весь останній рік уряд Порошенка-Гройсмана на базі бюджету платили мільйонам українців занижені пенсії.

"Порошенко та Гройсман порушили закон і Конституцію, започаткувавши безмежну корупцію на грошах держбюджету, а пенсіонерам недоплатили грошей", – сказала Тимошенко та додала, що понад 70% пенсіонерів отримують пенсії, нижчі за прожитковий мінімум.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що її команда вже довела в судах незаконність і безпідставність постанов уряду Порошенка-Гройсмана про підвищення цін на газ для населення.

"Ми впевнені, що таке саме рішення буде ухвалено і за "пенсійним" позовом, і пенсії будуть перераховані", – заявила Юлія Тимошенко.

Водночас, політик зазначила, що перерахунок може відбутися швидше, якщо рішення ухвалить новий парламент і новий уряд.

"Саме тому кожен голос, відданий на виборах за "Батьківщину", стане голосом за підвищення мінімальної пенсії до 3094 грн, за зниження тарифів і голосом проти розпродажу землі та стратегічної власності держави", - підсумувала лідер партії.