RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Суд у Києві прийняв рішення по скандальному міністру часів Януковича: документ

В Києві Печерський районний суд прийняв рішення заочно арештувати Віталія Захарченка – міністра внутрішніх справ в часи президента Віктора Януковича, наразі його місцезнаходження слідчим органам невідомо.

Про це пише видання theБабель з посиланням на рішення суду.

Повідомляється, що вердикт у справі Захарченка був винесений 15 серпня. Також за клопотанням Генеральної прокуратури України було вирішено обрати колишньому чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокати Захарченка вже подали апеляцію на це рішення.

У той же час співробітники прокуратури пояснили, що вердикт стосується перевищення влади та службових повноважень під час подій на Майдані, згідно з матеріалами справи, Захарченко перешкоджав проведенню акцій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників 18-20 лютого 2014 року.

До цього в пресі з'являлась інформація, що екс-міністра підозрюють у відмиванні 10 млрд грн через Смартбанк, ліквідований у 2016 році. В ГПУ на ці дані відповіді не дали.

Як повідомляв "Апостроф", в рамках розслідування справи про незаконне виведення з держвласності резиденції "Межигір'я", яка дісталася Віктору Януковичу, було оголошено підозри вісьмом особам, серед підозрюваних осіб виявився колишній президент України Віктор Ющенко.