У справі Гладковського стався новий поворот: прокурор розкрив деталі

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оскаржили встановлену судом заставу за колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) і фігуранта гучного скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського.

Про це повідомляє "Громадське".

У судових засіданнях 18 і 19 жовтня сторона звинувачення клопотала про взяття під арешт Гладковського з альтернативою внесення застави в 100 мільйонів гривень. При цьому враховувався ряд чинників, в тому числі і фінансові можливості екс-чиновника.

Нагадаємо, що суд визначив заставу в 10 разів менше - 10,6 мільйона гривень. В апеляційній скарзі САП просить встановити заставу в розмірі 100 мільйонів. Також апеляційну скаргу на рішення щодо запобіжного заходу Гладковському 24 жовтня подали й адвокати підозрюваного.

Як повідомляв "Апостроф", 17 жовтня Гладковського затримали детективи Національного антикорупційного бюро при спробі виїхати з країни.

18 жовтня йому повідомили про підозру у зловживанні владою або службовим становищем та декларування недостовірної інформації. За даними слідства, Гладковський на посаді першого заступника секретаря РНБО забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю вантажних авто МАЗ-6317 ("Богдан-6317") за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс", кінцевим бенефіціаром якої він є. Державі було завдано збитків на суму 10,62 млн грн.