У справі Шеремета стався несподіваний поворот: адвокат розкрив деталі

Головним фігурантам у справі вбитого в Києві журналіста Павла Шеремета - Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку (Riffmaster) і Яні Дугарь змінили підозру на більш жорстку.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці керівник юридичної фірми "Сенс Консалтинг", адвокати якої захищають Антоненка, Леонід Маслов.

"Пан Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою. Пані Кузьменко тепер тільки заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок. Тепер вони ще й знищили машину Subaru і при невідомих обставинах зберігали невідому вибухівку. Це додає ще 2 статті в обвинувачення", - розповів він.

Адвокат щиро дивується, чому не додали перешкоджання професійній діяльності журналіста.

"Адже пан Шеремет їхав на роботу, вибачте за чорний гумор. Схоже, що завтра відбудеться завершення розслідування і розкриття всіх доказів", - додав Маслов.

Як все було?

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві, в результаті вибуху автомобіля о 7:45 ранку, машина вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, навпроти ресторану McDonald's. Ця машина належала керівниці "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Згодом стало відомо, що, ймовірно, вибух стався через безоболонковий саморобний вибуховий пристрій, який скоріше за все, керувався дистанційно. Для вбивства використали елементи протипіхотної міни, таку ж пізніше знайшли в одного з підозрюваних.

Павло Шеремет похований 23 липня 2016 року у Мінську на Північному цвинтарі.

Як повідомляв "Апостроф", на прес-конференції в честь річниці своєї інавгурації в середу, 20 травня, президент Володимир Зеленський жорстко висловився щодо справи Шеремета.