RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Суд прийняв рішення щодо відомого міністра часів Порошенка

За рішенням Вищого антикорупційного суду, колишній мінітср інфраструктури Володимир Омелян, в будинку якого співробітники ДБР раніше проводили обшуки, змушений буде здати закордонний паспорт і повідомляти про зміну свого місця проживання.

Про це стало відомо з трансляції засідання, яка в четвер, 25 червня, велася на Facebook-сторінці ВАКС.

Володимира Омеляна підозрюють в незаконних діях, через які бюджет недоотримав 30,4 млн гривень. Прокуратура просила обрати підозрюваному як запобіжний захід особисте зобов'язання, котре, зокрема, передбачає здачу закордонного паспорта.

Сторона звинувачення припускала, що Омелян може переховуватися від слідства або впливати на фігурантів справи.

Виходячи з обґрунтованості підозр екс-міністра в причетності до інкримінованого йому правопорушення, суд частково задовольнив клопотання прокуратури і призначив особисте зобов'язання з обов'язком прибувати на першу вимогу до слідчого, прокурора і в суд, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт.

Такий запобіжний захід буде діяти до 19 серпня. Якщо підозрюваний не буде його дотримуватися, його можуть посилити.

Сам Володимир Омелян вважає, що справа проти нього сфабрикована і має політичний контекст. Екс-міністр інфраструктури допустив, що незабаром проти нього можуть відкрити аналогічну справу через зниження зборів в аеропортах.

Нагадаємо, що кримінальне провадження щодо Омеляна було відкрито через те, що він в грудні 2017 року підписав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. У той же час один з цих зборів - адміністративний - є прибутковою частиною державного бюджету, змінити його розмір могла тільки Верховна Рада, а не міністр.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр інфраструктури часів Порошенка Володимир Омелян повідомив про відкриття проти нього кримінального провадження в питанні зменшення портових тарифів і зборів.