RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Нічого не брав і не просив: нардеп Юрченко виступив із заявою на суді

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Юрченко заявив, що не причетний до злочину, в якому його звинувачують.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Таку заяву обвинувачений в корупції нардеп зробив на засіданні Вищого антикорупційного суду.

"Ніякого відношення до того, що подається в матеріалах досудового розслідування, я не маю. Ніякі кошти я не брав, нікого до надання мені якихось коштів я не підбурював, про що свідчать і підтверджують ті обшуки, які у мене були проведені абсолютно у всіх місцях. Нічого органи досудового розслідування не знайшли", - сказав Юрченко.

Він зазначив, що ситуація з нібито хабарем за внесення поправок в закон виникла через те, що в країні багато років не вирішується проблема поводження з побутовими відходами та немає профільного законодавства. Нардеп стверджує, що в цьому зацікавлені різні групи впливу, які "не сплачуючи грошей державі та отримують надприбутки".

"У попередні скликання парламенту ці групи впливу були зацікавлені, щоб закон не виходив в зал. На цей раз, коли законодавство вийшло на друге читання, почали робити провокації і чинити тиск через ЗМІ", - заявив парламентарій.

Прокурор САП під час судового засідання висловив клопотання про обрання Юрченку запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн грн.

Захист депутата заявив, що звинувачення ґрунтується на неприпустимих доказах. Виходячи з цього обирати запобіжний захід не можна.

Нагадаємо, Юрченко повідомили про підозру в отриманні і підбурюванні до надання неправомірної вигоди посадовій особі у великому розмірі за попередньою змовою з групою осіб. Як зазначає слідство, депутат в завуальованій формі попросив передати йому через посередника 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроекту. Також він хотів отримати хабар 200 тисяч доларів для підкупу народних депутатів за голосування.

Як повідомляв "Апостроф", 18 вересня Вищий антикорупційний суд обирав запобіжний захід нардепу від "Слуги народу" Олександру Юрченко, який є фігурантом справи НАБУ про хабарництво.