RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Шабунін намагається уникнути відповідальності у справі про побиття журналіста - ЗМІ

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін ігнорує засідання суду у справі про побиття ним журналіста Всеволода Філімоненко, тим самим намагаючись затягнути процес і уникнути відповідальності.

Мова про це йде в статті "Без суду і слідства: чому Шабунін боїться Феміду", опублікованій виданням lenta.ua.

Фото: facebook.com/vitaliy.shabunin

"Суд триває вже три роки. Головний антикорупціонер явно затягує процес, не бажаючи отримати неприємний вердикт. 23 вересня Дніпровський райсуд Києва провів чергове засідання, на яке Шабунін не з'явився, і суд - перенесли. В черговий раз. Справа щодо інцидент, який стався 8 червня 2017 року, його кваліфіковано за ч.2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста), санкція цієї статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років", - йдеться в публікації.

Автор також зазначає, що для В.Шабуніна "життєво важливо" зберегти чисту репутацію без судимостей - для подальшого користування іноземними грантами.

"Ігнор з боку Шабуніна потрібен для того, щоб не допустити негативного для себе вердикту суду. Адже в разі, якщо суд визнає його винним - про подальшу "грантоїдську" кар'єру можна буде забути. Адже судимим гроші на Заході не дають. Тому питання відкладання засідань для Шабуніна - життєво важливе. Тим більше, що його вже зараз обходять нові, молоді "грантоїди", в яких західні спонсори бачать перспективу. Тим більше, що вони не потрапляли в історії з кулачними боями", - підкреслюється в статті.