RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Кернес поки не переміг: суд скасував результати виборів в Харкові, фото документа

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківського тервиборчкому про результати виборів до міської ради міста.

Про це повідомляє DW.COM.

Судді визнали протиправним та скасували протокол Харківської міської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Харківської міської ради.

Рішення було прийнято в п'ятницю, 13 листопада, в ході розгляду апеляції кандидата в депутати Харківської міськадміністрації від партії "Слуга народу" Олексія Ваца на рішення суду першої інстанції.

У своєму позові Вац просив визнати протиправним та скасувати протокол Харківської міської ТВК та зобов'язати виборчу комісію визнати вибори не відбулися і призначити повторні.

Суд задовольнив вимоги Ваца тільки частково: скасував протокол виборчкому і зобов'язав його "продовжити дії по встановленню результатів виборів депутатів Харківської міської ради".

Рішення апеляційного адмінсуду вступило в силу в день його оголошення 13 листопада і не підлягає оскарженню.

Своєю чергою народний депутат Ірина Фриз опублікувала фото рішення суду.

Нагадаємо, за підсумками місцевих виборів в Україні 25 жовтня, більшість голосів у голосуванні до Харківської міськради отримав "Блок Кернеса - Успішний Харків". Більшість голосів виборців отримав кандидат в мери Геннадій Кернес. За нього проголосували понад 195 тисяч харків'ян або 60,34 відсотка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Геннадій Кернес, який проходить лікування від Covid-19 в Німеччині, планує повернутися в Україну вже в грудні.