RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Вже вивезли "все зайве" з квартир: стало відомо, як судді КСУ готуються до нового витка проблем

Криза, яка виникла навколо Конституційного суду після його недавніх скандальних рішень "стала на паузу", однак вже скоро ситуація може знову загостритися, а протистояння між КСУ і владою перейде на новий виток.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Найближчим часом антикорупційні органи, зокрема НАБУ, хочуть влаштувати суддям КСУ новий виток проблем. При цьому служителі Феміди в курсі ситуації і почали до неї готуватися.

"Судді вивезли "все зайве" з квартир, щоб в разі обшуків до них виникло якомога менше питань", - повідомило джерело нашого видання.

Така підготовка з боку НАБУ цілком зрозуміла. По-перше, там прекрасно розуміють, що теж знаходяться на прицілі і дратують занадто багатьох - і олігарха Ігоря Коломойського, який має вплив відразу на декількох суддів КСУ, і інших сильних світу цього. По-друге, у Ситника явно відчули підтримку Зеленського, який під час недавньої онлайн-розмови з послами з G-7 підтвердив, що серпневе рішення Конституційного суду про незаконність призначення Ситника не завадить йому очолювати НАБУ і надалі.

Більш детально про ймовірні варіанти розгортання ситуації навколо КСУ читайте в матеріалі "Апострофа": "Бунтівна Феміда: коли протистояння Зеленського з КСУ перейде в гарячу фазу".