Суд звільнив ветерана АТО з позивним "Фортуна": у чому її підозрювали

Апеляційний суд звільнив з-під варти ветерана АТО Вікторію Котеленець з позивним "Фортуна", яку затримали 19 січня, прийнявши за найманку бойовиків.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Ok Legal.

Нагадаємо, жінку звинуватили в участі у конвоюванні "параду" українських військовополонених, який бойовики так званої ДНР провели в травні 2014 року в окупованому Донецьку. Підставою для затримання стала зовнішню схожість Вікторії з представницею бойовиків на одному з фото.

Тепер же суд звільнив Котеленець. Однак прокурори доводили неправдиву інформацію, що у ветерана АТО під час обшуку знайшли МОН-50 і гранатомети. Вони не уточнювали, що це були макети.

Відзначають, що експертиза візуальної подібності було зроблено неякісно.

"Ми ж в суд подали власну експертизу, в якій застосовані 5 методів порівняння, і яка показала не тільки, що Вікторія це не конвоїрка, а й те, що конвоїрка - це Ольга Сухова", - написали на сторінці юридичної компанії у кримінальних справах.

Як повідомляв "Апостроф", 19 січня Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення клопотання захисту Андрія Антоненка, якого звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, зі зміни йому запобіжного заходу.