RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.15
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

​Суд прийняв рішення щодо екс-комбата "Донбасу": в чому підозрюють колишнього соратника Семенченка

Печерський суд Києва ухвалив рішення про призначення цілодобового домашнього арешту колишньому другому комбату батальйону "Донбас" Анатолію Виногродському.

Справа про "ПВК Семенченка": стало відомо про ще одне гучне затримання

Про це повідомляє видання "Ґрати".

Йому інкримінують співучасть у створенні і керівництві незаконним воєнізованим формуванням частина 2 статті 28, частина 2 статті 260, частина 3 статті 260. Зокрема, Виногродського підозрюють в організації приватної військової компанії Donbass Battalion Corporation в 2018 році. Її під виглядом охоронного бізнесу і громадських організацій створили ветерани з батальйону "Донбас", а лідером був колишній депутат (восьмого скликання) і екс-комбат Семен Семенченко.

За версією слідства, в складі ПВК було 150 чоловік, які мали досвід участі в бойових діях. Вони тренувалися в селі Сули Київської області. Контролювали процес 15 українців.

У своє виправдання Виногродський говорив на суді, що з 2019 року займався лише своїм здоров'ям. У нього друга група інвалідності. Але також він підтвердив, що Donbass Battalion Corporation зареєстрована в США. Але за словами підсудного, вона не почала свою діяльність.

Як повідомляв "Апостроф", екс-нардеп Семен Семенченко, якого СБУ звинувачує в створенні воєнізованого збройного формування, потрапив до лікарні через погіршення стану здоров'я.