RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Повернути гроші чи понести відповідальність: адвокат вказав на варіанти для представників Приватбанку у справі Суркісів

Представники Приватбанку замовчують, що кошти компаній Ігоря Суркіса не могли бути списані в капітал банку.

Про це розповів адвокат Ігоря Суркіса Ігор Алексєєв, пише Gazeta.ua.

"Ми чуємо постійні заяви представників Приватбанку про те, що депозити компаній списані у капітал банку. Мовляв, цих коштів на рахунках немає, і жодних зобов'язань Приватбанку перед цими вкладниками не існує. Але за дивним збігом обставин, представники фінансової установи чомусь замовчують вельми значимі факти. А вони свідчать про те, що кошти апріорі не могли бути списані в капітал Приватбанку", - зазначив він.

"Факт перший. На момент нібито списання коштів в грудні 2016 року існувала заборона суду. Суду на Кіпрі. Яка була безстроковою. Заборона на будь-яке втручання в ці депозитні кошти. Факт другий. Центральний банк Кіпру ніколи не визнавав на своїй території український бейл-ін, в рамках якого могли бути списані кошти в капітал банку. Простими словами, український бейл-ін не має юридичної сили на Кіпрі. І факт третій. Центральний банк Кіпру обмежив банківську ліцензію Кіпрської філії Приватбанку лише до двох операцій: це нарахування відсотків і виплата тіла депозиту. А це значить, що списання коштів в капітал банку не могло відбутись через обмеження банківської ліцензії", – говорить Алексєєв.

"В усій цій історії мене, відверто кажучи, дивує позиція Приватбанку. Я реально не розумію, на що розраховують його представники. Адже очевидно, що кошти доведеться повертати. Інше питання – скільки. З кожним днем ця сума зростає і буде зростати. Тому мені здається, що нарешті в цьому питанні потрібно поставити крапку", – переконаний він.

За словами юриста, Приватбанк повинен "визначитись": "Приватбанк або бреше і кошти не списані з рахунків, або все ж таки кошти списані, але тоді означає, що Приватбанк і його представники порушили рішення суду і повинні за це понести кримінальну відповідальність", – впевнений адвокат Суркіса.