RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Апеляція зобов'язала суддів розглянути передачу справи проти Павелка до НАБУ

Апеляційна судова інстанція підтримала сторону захисту в справі проти УАФ. Шевченківський суд Львова перегляне питання підслідності провадження, інформують адвокати Української асоціації футболу.

"Справа згідно із законом повинна розслідуватись виключно НАБУ, а судовий розгляд будь-яких питань повинен здійснювати ВАКС", - йдеться в заяві захисників Асоціації.

Адвокати оскаржили відмову суду 1-ої інстанції розглядати питання про передачу кримінального провадження проти президента УАФ Андрія Павелка до Національного антикорупційного бюро.

"Прокурори безпідставно ігнорують положення закону та перешкоджають законній передачі справи до антикорупційних органів. На таку протиправну бездіяльність правоохоронців закривали очі судді Шевченківського суду Львова. Однак апеляційний суд визнав доводи захисту аргументованими та зобов’язав слідчого суддю розглянути питання передачі провадження до НАБУ", - вважають юристи.

Раніше справу проти Павелка розслідувало НАБУ, зміна підслідності у провадженні (передача його в Нацполіцію) відбулася через відсутність доказів вини підслідної НАБУ особі, тобто Павелка. Наразі, коли слідство апелює саме до Павелка, адвокати керівника УАФ наголошують на необхідності повернення справи до НАБУ. У НАБУ погоджуються, що "справа УАФ" має бути підслідна їм.

Передачу провадження проти представників УАФ до НАБУ - за для об’єктивності слідства - ініціював і сам Павелко.

Захист керівника УАФ наголошує, що саме НАБУ має розслідувати "футбольне провадження", оскільки:

"- Андрій Павелко мав статус народного депутата України у період вчинення інкримінованих йому дій.

- Не можна передавати розслідування органу нижчому за ієрархією.

- Порушено територіальність. Місто Львів ніяк не пов’язано із суттю справи", - йдеться в заяві адвокатів.

Шевченківський районний суд Львова прийняв рішення про відсторонення Павелка від посади, хоч кілька тижнів тому цей самий суд вирішував не продовжувати дію рішення про відсторонення. В УАФ заявили, що оскаржать цю ухвалу суду в апеляційній інстанції.